A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Алтинівський ліцей
Кролевецької міської ради Сумської області

21.04.2020 Правопис прислівників і прислівникових сполучень

Дата: 20.04.2020 18:04
Кількість переглядів: 363

1. Повторіть матеріал про написання прислівників за посиланням https://promovu.in.ua/adverbs/

Корисне відео https://www.youtube.com/watch?v=ij3CQJuTR-s

2. Виконайте вправу 383.

3. Прочитайте уривок. Традиційно запишіть у зошит назву твору та його автора. Випишіть УСІ прислівники. Де потрібно, зніміть риску (напишіть разом, окремо чи через дефіс).

Отак почавши розговлятись у суботу, потрошки/помаленьку поснули ми, проспали службу божу і тільки в/досвіта з великими труднощами стали підпливати човном до затопленого села Загребелля. Вся загребельська парафія сиділа на стріхах з несвяченими пасками. Сходило сонце. Картина була незвичайна, неначе сон чи казка. Осяяний сонцем, перед нами розкрився зовсім новий світ. Нічого не можна було впізнати. Все було інше, все краще, могутніше, веселіше. Вода, хмари, плав — все пливло, все без/упинно неслося вперед, шуміло, блищало на сонці.

Весна красна!..

Ми гребли з усіх сил під мудрим керівництвом нашого батька. Було нам жарко од труда і весело. Батько сидів з веслом на кормі — веселий і дужий. Він почував себе спасителем потопаючих, героєм-мореплавателем, Васко да Гамою. І хоч життя послало йому калюжу замість океану, душа в нього була океанська. І саме тому, що душі в нього вистачило б на цілий океан, Васко да Гама часом не витримував цієї диспропорції й топив свої кораблі в шинку. Кажуть, п'яному море по коліна. Яке там! Неправда. Тільки довідавсь я про це не скоро. Топив наш батько кораблі задля того, щоб бодай хоч іноді у брудному шинку маленька калюжа його життя обернулась хоч на час у море — бездонне і безкрає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора