A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Алтинівський ліцей
Кролевецької міської ради Сумської області

Про заборону використання піротехнічних виробів!

Дата: 22.12.2023 16:07
Кількість переглядів: 36

Відділ освіти Кролевецької міської ради, нагадує про заборону використання в закладах освіти піротехнічних виробів.

Феєрверки зачаровують, дають відчуття свята. І водночас несуть велику небезпеку. Травми людей та тварин, що можуть призвести до загибелі, пожежі – такою може бути ціна «запального» свята. Але окрім юридичного аспекту питання, не слід забувати і про морально-етичний аспект. У той час, коли ви бажаєте феєрично, яскраво та гучно святкувати, поряд з вами можуть бути люди літнього віку, діти, хворі, або переселенці із зони бойових дій та військові, для яких голосні вибухи святкових салютів не в радість і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру. Країна прокидається після чергової ночі обстрілів, щоб почати новий день, війна триває майже два роки. Точно не час, і ще довго буде не час, для петард та феєрверків.

З 6 листопада 2023 року в Україні набув чинності закон, який забороняє використовувати та розповсюджувати більшість салютів, феєрверків й петард.

У відповідності до Закону України від 11.04.2023 №3039-ХІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів» забороняється використання, продаж та передача феєрверків, салютів і петард. Водночас заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Пам’ятайте: за порушення норм чинного законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора