A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Алтинівський ліцей
Кролевецької міської ради Сумської області

31.03.2020 Позакласне читання № 4. Агата Крісті " Десять негренят"

Дата: 31.03.2020 13:45
Кількість переглядів: 1011

Шановні діти! Ви переглянули відео, яке я вам пропонувала 20.03. Сподіваюся вам сподобалося! А зараз виконаємо декілька завдань за змістом твору " Десять негренят" А.Крісті. Але спочатку прочитайте наступне:

Книга є надзвичайно популярною в усьому світі. Незважаючи на швидку зміну назви англомовного оригіналу, більшість людей у інших країнах знають її під назвою «Десять негренят». Проведене інтернет-голосування, в якому взяли участь більше 15 тисяч осіб з різних країн, визнало цю книгу найпопулярнішим твором Агати Крісті.[1]

Вона неодноразово екранізувалася. Першою екранізацією був фільм «І нікого не стало» французького режисера Рене Клара в 1945 році. Кіно завершувалося хеппі-ендом. У 19651979 та 1984 роках виходили римейки фільму. Однією з найвідоміших екранізацій є 2-серійний телефільм «Десять негренят» С. Говорухіна, який зберіг початкову назву та кінцівку книги.

Також у 1943 році А. Кристі написала п'єсу «І нікого не стало» (англ. «And Then There Were None»), що теж завершується хеппі-ендом (Віра Клейторн і Філіп Ломбард залишаються в живих). У жовтні 2005 року вийшла комп'ютерна гра «Агата Кристі. І нікого не стало» (англ. Agatha Christie: And Then There Were None). У лічилці згадується десять моряків, а гра ведеться від Пітера Нарракота, вигаданого брата човняра Фреда Нарракота.

Правда, цікаво знати ще й таке про книгу!

А тепер до завдань:

1.Схарактеризуйте кожного персонажа за схемою:

( ім*я персонажа - прикметник - іменник ( асоціація) - дієслово ).

2.Напишіть коротенько відповідь ( з поясненням)  на питання " Чи справедливість перемогла?".

Бажаю успіхів! До зустрічі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора