A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Алтинівський ліцей
Кролевецької міської ради Сумської області

Як готуватись до ЗНО з мови вдома

Дата: 18.05.2020 19:49
Кількість переглядів: 202

 

Виконувати тести ЗНО минулих років

Як би ми не хотіли, але все спирається у виконання тестів, що певним чином систематизовано та зібрано в специфічній формі. 23 питання із вибором однієї правильної відповіді, 5 питань на встановлення відповідності (можна зробити 20 балів за ці 5 питань), 5 питань за читанням й аналізом тексту, можливість заробити 20 балів за написання власного висловлення. На сайті освіта.ua можемо практикуватись. Особливо важливо, що тут тести зібрано саме за тим самим принципом, що й на реальному іспиті. Можна ставити таймер для контролю. Але найважливіше – виконувати тести!

Працювати із друкованими посібниками

Бажано виконувати тести із олівцем чи чорною ручкою. Нагадаю, що саме використання ручки із чорною пастою є невід’ємною умовою присутності на ЗНО. Тому важливо звикати працювати із цим «пристроєм», тут ідеться зокрема й про тактильні відчуття. І звісно, тести дозволяють прибирати зайві варіанти й за методом винятків знайти ту саму правильну відповідь.

Не соромтесь закреслювати, вносити правки до тестів, робити позначки! Це ваш тестовий зошит, працюйте там, як хочете. Ну а із друкованими посібниками та ж ситуація, тренуймось! Раджу посібники О. Авраменка, особливо ІІ частину (там тести зведено у форматі реального ЗНО), ми знову-таки звикаємо до моделі іспиту!

Пройти онлайн-курс «Лайфхаки з української мови» від EdEra

Тести, пояснення, відеоуроки – усе це є на цьому курсі від І. Хворостяного та платформи EdEra. Дуже зручний формат для самопідготовки. Але не забувайте про особисту дисципліну й мотивацію!

Підписатись на Інстаграм-канал @zno_zelena

Можемо щодня бачити круті ілюстрації, схеми, таблички, відповідати на тести. Фішкою каналу є стабільні відеотрансляції автора, де відбувається живий діалог та обмін питаннями/відповідями щодо ЗНО.

Вивчити нарешті список наголосів

Погодьтесь, для вивчення наголосів необов’язково сидіти за шкільною партою. Тим більше завдання на встановлення правильного наголосу ОБОВ’ЯЗКОВО є на ЗНО протягом останніх років. Тому нема шансів затягувати із цим!)

Навчитись писати власне висловлення

Панове, зрозумійте одне: писати власне висловлення обов’язково ТРЕБА! Не заробимо 20 балів – нічого. Можна ж «завоювати» і 10, і 12 балів. Головне – спробувати. Ознайомтесь зі структурою написання. Це не звичайний твір. Це специфічне завдання, що вимагає тренувань і часу. На Освіта.ua можна ознайомитись із основними вимогами й «фішками» написання есе. Раджу ОБОВ’ЯЗКОВО писати власні висловлення. Тільки так можемо покращувати власні результати й бачити помилки.

Розвивати навички критичного мислення

Не забувайте, що ми можемо «заробити» 5 балів за питання щодо змісту й розуміння аналізованого тексту. А там нам не допоможуть правила. Тому читаймо тексти ЗНО минулих років, намагаймося відшукувати головні думки та проблематику завдань. Питання щодо аналізу текстів стабільні: №29–№33 в тестах ЗНО минулих років.

Тримати стабільний зв’язок із учителем.

Автор: Артур Пройдаков, учитель української мови та літератури, фахівець із підготовки до ЗНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора