A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Алтинівський ліцей
Кролевецької міської ради Сумської області

14.05.2020 Для дітей та батьків

Дата: 14.05.2020 17:45
Кількість переглядів: 196

Для дітей – планування дня і уроки

Для дітей перш за все потрібно скласти графік на кожен день тижня. Так дитина розумітиме, що має і зобов’язання, і відпочинок та дозвілля, й буде організовано підходити до часу.

Цілодобово з дітьми. Не залишайте дітей самих вдома і не ігноруйте їхніх прохань та бажання уваги. 

По-перше, збережіть для дітей звичайний режим дня – ранній підйом, зарядка, сніданок, розумова робота (уроки, розвивальні завдання), обід, відпочинок, читання, ігри, мультики, непізнє засинання.

По-друге, не змушуйте дітей цілий день вчитися і робити уроки. Це буде неефективно, і від напруги у дитини зіпсується настрій, а далі – і у батьків.

По-третє, будьте у постійному контакті з дитиною. Поясність дітям, що зараз вимушені умови, коли батьки, навіть перебуваючи вдома, будуть трохи зайняті якусь частину дня. Попередьте, що ви попрацюєте, а потім пограєте разом.  

Школа вдома. Найпродуктивнішою частиною дня є дообідній час – на ці години розподіліть уроки для дітей тривалістю 25-35 хвилин. Поясніть дитині матеріал, перегляньте з нею кілька прикладів, дайте завдання, потім перевірте його. Діти дорослого шкільного віку самостійно можуть прочитати нову тему, виконати завдання до неї.

Дитячий садочок вдома. Для дітей дошкільного віку варто розробити цікаві ігри, які можна сумістити з корисними хатніми справами. Приміром, можна зробити прибирання у кухні або затіяти приготування нової страви та залучити до цього дитину – це розвиток.

Вчіть дітей правильно складати речі, робити спортивні вправи, малюйте з ними по склі, займіться розмальовками, пограйте в хованки, майструйте фігурки з пластиліну, вигадуйте кумедні аплікації, малюйте ілюстрації до казок, придумуйте казкові історії, співайте пісень.

Дитячі психологи певні: найголовніше на карантині з дітьми – це усвідомлення, що перебування вдома – це все ж більше про відпочинок та релакс, аніж про залізну дисципліну та перегони за успіхами. Тож не змушуйте дітей робити "захмарні" завдання та переганяти шкільну програму, перевершуючи самих себе.

До того ж батькам варто обмежити час на розваги з гаджетами та проводити більше часу по-справжньому разом з дітьми, а не просто в одному приміщенні. Зараз саме час налагодити класний контакт зі своїми чадами!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора