A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Алтинівський ліцей
Кролевецької міської ради Сумської області

05.04.2021 року Джанні Родарі " Листівки з видами міст". Листівки як символ широти світу й прагнення до його відкриття

Дата: 05.04.2021 12:30
Кількість переглядів: 2945

Добрий день. Шановні діти, запишіть дату і тему уроку. Сьогодні ми з вами продовжуємо працювати над змістом твору Дж. Родарі " Листівки з видами міст".

Прочитайте наступну інформацію. Сподіваюся, що вона вам допоможе глибше зрозуміти головну думку твору, яку хотів донести автор до читачів.

 Люди різного віку люблять подорожувати. Під час подорожі завжди дізнаєшся багато нового і цікавого про кра­їни світу та життя, традиції, звичаї їх жителів. І, звичайно, туристи купують лис­тівки з видами міст, щоб надовго зберегти у пам’яті враження про місця, де вони побували. На листівках зазвичай зображують красиві пейзажі, пам’ятники, собо­ри, вулиці міст і містечок.

Саме такі листівки купував кожен турист із вірша Дж. Родарі «Листівки з ви­дами міст». Італійські міста на цих листівках змальовано надзвичайно красивими. Але чи відповідає зображене дійсності? Не завжди. Світ, виявляється, не такий уже й безжурний. Є люди, які йдуть на роботу не поснідавши, інші — лягають спати не повечерявши, спати іноді доводиться на голому камені, бо іншого місця немає. Такий він, світ «без глянцю». Реальність нагадує про себе нерозв’язаними проблемами, і ліричному героєві стає сумно і боляче через те, що у світі існує горе. І він починає розуміти, що  життя набагато суворіше, ніж здається на пер­ший погляд. А за зовнішньою красою дуже часто криється людське горе.

Контрасти життя може побачити лише допитливий і спостережливий герой, який прагне пізнати навколишній світ. А листівка у поезії італійського письмен­ника і є символом широти світу, який слід відкривати для себе.

Для творчості Дж. Родарі характерною є увага до життя простих людей. Саме про них поет говорить дуже тепло, з любов’ю. Письменник намагається привер­нути увагу читачів до життя звичайних трударів, змальовуючи соціальні контрасти цього життя. Головне, щоб люди, долаючи усілякі негаразди, не розгубили най­цінніші скарби — добро, милосердя, співчуття, взаємодопомогу, — які й допомо­жуть подолати усі труднощі.

Виконати завдання: створити листівку про Алтинівку ( у будь - якому форматі: малюнок, фото, колаж фото тощо). Чекаю виконання)

 

 



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора